Türkiye Tapu' uygulamasında gözler o tarihte

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, tapuda yeni düzenleme için kolları sıvadı. Ev, arsa, yazlık almak isteyen vatandaşları ilgilendiren 'Türkiye Tapu' uygulaması için tarih verildi. Bu kapsam da uygulama sayesinde tapu işlemleri süresince vatandaş, kişi ve mekana bağlı kalmadan işlemlerinin kolaylıkla yapılması planlanıyor.

Tapu işlem süreçlerini kişi ve mekana bağlı kalmadan çözmeyi amaçlayan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, " Türkiye Tapu" uygulamasını için tarihi belirledi. Hayatta kolaylık sağlayacak ‘Türkiye Tapu’ uygulamasının 2024 yılının sonunda devreye alınması planlanıyor. Bu kapsamda bakanlık, tapu işlemlerinin hızlandırılması amacıyla pek çok çalışma gerçekleştirdi.

WEBTAPU İLE DİJİTALLEŞMEYEDE GELİŞİYOR
Vatandaşların her türlü tapu işlemlerini güvenli bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebileceği WebTapu uygulaması hayata geçirildi. e-Devlet üzerinden her türlü evrak işlemlerinin de gerçekleştirilebildiği sistemin kullanımı zamanla artarak günlük işlem sayısı 200 bine ulaştı. Uygulama sayesinde Türkiye'nin ve Bakanlık uygulamalarının dijitalleşmesine yeni bir katkı sunulmuş olundu.

Öte yandan tapu işlem süreçlerini kişi ve mekana bağlı kalmadan çözmeyi amaçlayan "Türkiye Tapu" uygulamasının 2024 yılının sonunda aktifleşmesi planlanıyor.

tapu türkiye vatandaş EV SAHİBİ E-DEVLET şanlıurfa